Campbell River
21 september 2016 - Campbell River, Canada
De nacht doorgebracht op de camping RV Parkside. Gisteravond vergeefs getracht een kampvuur te maken maar het hout was zo nat dat dit niet lukte. Daarom maar op tijd naar bed.
Vanmorgen naar Elk Prov. Park gereden en genoten van de prachtige natuur. In dit park een mooie waterval gezien vanaf een loopbrug die de gehele rivier overspande. Ook de mensen onder ons met een beetje hoogtevrees hebben hiervan genoten. Daarna een mooie boswandeling gemaakt en wederom gesprekken gehad met vriendelijke Canadezen.
Vanmiddag langs de rivier gewandeld en onze eerste encouter met een zwarte beer gehad. Gek dat zo'n beest zo'n indruk op je maakt ook al zit er een rivier tussen. In een woord geweldig. Verder zijn we ook nog naar een zalm hackery geweest. Hier halen ze de eitjes uit zalmen tellen ze ook het aantal zalmen dat de rivier op zwemt. Met een handtellertjes dus. Een van de wetenschappers wist te vertellen dat ze soms wel 1.4 miljoen zalmen tellen die de rivier op zwemmen. Normaal gesproken zie je zoiets op Discovery maar nu is het puur natuur.
Morgen gaat onze reis verder maar nu richting het vaste land en moeten we enkele keren gebruik gaan van de ferry. Einddoel zal zijn Powell River.

Mooi verslag hoor.
Wat fijn dat jullie zo genieten .
Ze kunnen ook zwemmen hoor !!